Kanteloepsoep met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kanteloep (voor bereiding in de koelkast leggen en dan schoonmaken).
150 ml droge witte wijn
stukje verse gember (2 cm) geraspt
rasp en sap van een 1/2 citroen
flinke hand basilicum
goede groene olijfolie
125 gram geitenkaas, gebrokkeld

Bereidingswijze
Pureer het meloenvruchtvlees helemaal glad in een keukenmachine. Voeg de droge witte wijn, gember, citroenrasp en versgemalen zwarte peper (of wanneer je iets pittiger wilt thaise chili poeder) toe en pureer alles tot een schuimige gladde soep. Pureer de basilicum met een snuf zout en het citroensap in een vijzel helemaal glad. Roer er voorzichtig de olie door tot het een mooie groene olie is. Schep de soep in diepe borden en serveer met verkruimelde geitenkaas erop, een paar druppels basilicumolie en wat verse basilicumblaadjes.
Kanteloepmeloen heeft oranjeachtig vruchtvlees en is minder zoet dan andere meloenen.