Chocoladetaart en bastognekoeken

Ingrediënten voor 4 personen:
1 pak Bastogne koeken
60 gram boter (liefst roomboter)
200 gram pure chocolade van minimaal 75% cacao
Cacaopoeder
Beker slagroom (ca 250 gram)

Bereidingswijze
Je breekt de koeken en maakt ze fijn. Smelt de boter in een pannetje en meng de koekkruimels door de boter. Doe dit mengel in de bakvorm (24 of 26 cm) waar je het bakpapier al hebt ingedaan. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk dit gelijkmatig aan met een lepel. Neem een pan gevuld met een dikke bodem water en zet deze op het vuur. Vervolgens neem je een kom die boven op de pan past en hittebestendig is. Hierin smelt je de chocolade langzaam zacht (au-bain marie). De gesmolten chocolade doe je met de geklopte slagroom in een andere kom en mixt dit tot een mooie massa. Dit mengsel giet je vervolgens in de bakvorm en laat dit minimaal 1 1/2 uur in de koelkast stijven. Voor het serveren strooi je er cacao poeder overeen.