Skip to main content

Ingrediënten voor 12 personen:
1 blikje gecondenseerde melk (400gr)
3 grote bananen
1 pak chocolade digestives (250gr)
100 gr boter
250 ml slagroom
Theelepel koffie
cacaopoeder of poedersuiker

Bereidingswijze
Bekleed de taartvorm met bakpapier (hoeft niet perse, maar je haalt de taart er later wat makkelijker uit.
Verkruimel de koekjes in een diepvrieszak met de deegroller. Smelt de boter in een steelpan. Schenk de boter op de verkruimelde koekjes en meng door elkaar totdat het mengsel begint de binden. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de taartvorm en druk aan met een houten lepel zodat de hele bodem egaal bedekt is. Zet in de koelkast om hard te worden.
Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan met kokend water (NB. blikje niet open maken) en laat twee à drie uur koken. Doe een deksel op de pan om te voorkomen dat alle water verdampt. Verwijder het blikje uit het water en laat iets afkoelen (plaats eventueel in een bak met koud water). Als het blikje genoeg is afgekoeld om vast te pakken, maak het dan voorzichtig open met een blikopener – de gecondenseerde melk is gecaramelliseerd en kan soms uit de opening spuiten.
Schenk of schep de toffee uit het blikje op de koekjeslaag in de glazen schaal en zet terug in de koelkast om af te koelen.
Snijd de bananen in plakjes en verdeel ze over de toffeelaag. Klop de slagroom lobbig met wat koffie en verdeel die dan over de bananen. Bestuif met wat cacaopoeder of poedersuiker voor een leuk effect. Afdekken met huishoudfolie en tot gebruik in de koelkast bewaren.