Caribische gehaktballen
Ingrediënten voor 10 gehaktballen:
- 1 kg half-om-half gehakt
- 1 madame Jeannette pepertje of 1 Spaanse peper
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 bosje koriander
- 1 el sambal
- 2 el ketjap manis
- 1 ei
- 150 gr geblancheerde cashewnoten
- 2 handen paneermeel
Voor de saus:
- 1 blikje kokosmelk
- 1 dl bruine rum
- 1 el bruine suiker
- 1/2 pepertje gesneden
- 1 rode, groene en gele paprika in stukjes
- 100 gr zwarte of kidney bonen
Bereidingswijze
Snipper het madame Jeannette pepertje fijn. Snij vervolgens de lenteuitjes en koriander ook fijn. Meng alle ingrediënten (dus ook het paneermeel) in een kom door elkaar. Rol van dit mengsel 10 gehaktballen. Rol ze vervolgens door nog een beetje paneermeel, zodat er een mooi korstje om de gehaktbal komt te zitten. Braad de gehaktballen rondom aan in olie of bakboter.
Voor de saus:
Voeg, als de ballen gebakken zijn, de gesneden paprika’s en pepertjes toe en laat deze even meebakken. Voeg de kokosmelk, rum, suiker en zwarte bonen toe en breng dit aan de kook. Laat de gehaktballen nu ongeveer 40 minuten zachtjes gaar sudderen. Tip: Als de saus te veel verdampt, doe je het deksel op de pan.
Onze Recepten
- Komkommersoep met garnalen
- Mozzarella-tomaten taartje
- Pompoensoep met verse koriander
- Romige erwtensoep met paling
- Pindasoep met echte pinda’s
- Kanteloepsoep met geitenkaas
- Kip met kersen in croissantdeeg
- Lasagne salade Caprese
- Ovenschotel met broccoli & zalm
- Risotto met pompoen en geitenkaas
- Rucolastamppot met geitenkaas
- Spaghetti con gamberetti
- Elzasser zuurkool met worst
- Hamburgers van pompoen
- Aardappelpuree van bataten
- Caribische gehaktballen
- Zachte zuchten dessert
- Worteltjestaart met kokos
- Witte chocolademousse met gember
- Pumpkin Pie met gember
- Crème van witte chocolade
- Chocoladetaartjes
- Chocoladetaart en bastognekoeken
- Banoffee Pie